Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażonka z grzybów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 30 dkg
cebula 1 szt
margaryna do smażenia
jajko 4 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smażonka z grzybów

Grzyby obieramy,myjemy i kroimy w paski,cebulę obieramy i drobno siekamy.N rozgrzanej margaryną patelni szklimy cebulę,następnie wrzucamy grzyby i smażymy je podlewając od czasu do czasu wodą by się nie przypaliły.Kiedy będą już gotowe wbijamy jajka,doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do chwili aż się zetną.Zamiast jajek można grzyby posypać bułką tartą i troszkę podpiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 23.05.2011 23:07
Fajna nazwa tego przepisu.
Teresa19 01.04.2011 15:13
super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak