Sposób przygotowania

Jajka wymieszać ze szklanką mleka, szklanką wody, mąką oraz szczyptą soli. Ciasto odstawić na 30 minut. W tym czasie przyrządzić nadzienie. Filety z piersi kurczaka opłukać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok 20 minut. Por oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Chilli umyć, oczyścić z pestek, posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, zeszklić plasterki pora. Dodać jabłka i chilli, posypać tymiankiem, solą oraz pieprzem. Smażyć razem 5 minut, aż jabłka lekko zmiękną. Dodać pokrojone w kostkę upieczone piersi kurczaka, tarty żółty ser i łyżkę posiekanej natki pietruszki. Ciasto naleśnikowe zamieszać. Rozgrzaną patelnię posmarować oliwą i wlewać łyżką wazową ciasto w takiej ilości, żeby pokryło cienką warstwą powierzchnię patelni. Usmażyć kolejno naleśniki. Naleśniki obłożyć farszem, zwinąć, zapiec w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !