Sposób przygotowania

Kapustę ugotować do miękkości z grzybami w niewielkiej ilości wody. Odcedzić, zmielić maszynką o grubym sicie. Dodać sól i pieprz. Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby zwiększyć ilość wody). Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kółka. Na każde nałożyć porcję farszu i zlepiać pierogi (ja użyłam „maszynki”). W garnku zagotować wodę z łyżeczką oleju i soli. Na wrzątek wrzucać pierogi i gotować 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze zrumienioną na oleju cebulką z dodatkiem soli.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pierogi z moim ulubionym farszem:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    nigdy nie robiłam pierogów, ale chyba spróbuję je zrobić z tego przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !