Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z szynką i sałatką pieczarkową Smak

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/4 szkl.
drożdże 10 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
mąka 2 szkl.
olej 4 łyżki
szynka 20 dag
sałatka pieczarkowa 290 g
mieszanka Hortex leczo 450 g
keczup pikantny 3 łyżki
ser żółty 20 dag
jajko 1 szt.
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z szynką i sałatką pieczarkową Smak

Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru, 1/2 łyżeczki soli, dodać 10 dag drożdży, rozetrzeć. Do miski wsypać 2 szkl.mąki, wlać zaczyn, dodać jajko, 2 łyżeczki bazylii suszonej, 3 łyżki oleju, zagnieść ciasto, zrobić kulę, oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, posmarować 3 łyżkami keczupu pikantnego, na nim ułożyć mieszankę mrożonek Hortexu typu Leczo, plasterki szynki, oraz odsączoną z zalewy sałatkę Pieczarkową Smak, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 13.09.2011 23:55
wygląda świetnie!
Pola2 02.04.2011 22:18
pyszna
ewasylwia 25.03.2011 13:49
fajny pomysł
bejciu24 24.03.2011 17:10
wygląda apetycznie:)
Magdalena1110 24.03.2011 13:15
pyszotka
Misiek1 24.03.2011 11:51
Super! A pizza domowej roboty jest najlepsza:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak