Sposób przygotowania

Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru, 1/2 łyżeczki soli, dodać 10 dag drożdży, rozetrzeć. Do miski wsypać 2 szkl.mąki, wlać zaczyn, dodać jajko, 2 łyżeczki bazylii suszonej, 3 łyżki oleju, zagnieść ciasto, zrobić kulę, oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, posmarować 3 łyżkami keczupu pikantnego, na nim ułożyć mieszankę mrożonek Hortexu typu Leczo, plasterki szynki, oraz odsączoną z zalewy sałatkę Pieczarkową Smak, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut,

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super! A pizza domowej roboty jest najlepsza:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    wygląda apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda świetnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !