Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
baranina 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
olej 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw

Ryż płuczemy, przekładamy go do rondla. Dodajmey drobno pokrojone mięso, posiekną cebulę, czosnek, przyprawy, olej. Całość zalewamy 2 szklankami wrzątku, wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Gotujemy pod przykryciem aż ryż wsiąknie całą wodę. Po tym czasie pilaw wstawiamy do pikarnika na około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 24.03.2011 17:07
polecam
Nina7 24.03.2011 11:06
koniecznie muszę wypróbować
aginaa 24.03.2011 08:10
fajne
iwa643 24.03.2011 07:42
fajne
ada12302 23.03.2011 22:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak