Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu i odstawić, aby ostygła i lekko stężała. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać cukier waniliowy i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ponownie wszystko razem lekko, starannie ubić. Przełożyć na blachę wysmarowana masłem i oproszonej tartą bułką. Piec ok. 25 min. Kiedy ciasto ostygnie, ułożyć na nim cząstki pomarańczy, zalać lekko tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super do kawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    lubię robić taki biszkopt latem, gdy jest naprawdę ciepło :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    uwielbiam takie biszkopty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !