Sposób przygotowania

Żeby bigos miał odpowiedni smak należy go gotować 3 dni-tak aby wszystkie składniki bigosu się przegryzły.W 1 dniu w osobnych garnkach gotuję kapusty do garnka z kiszoną wkładam surową golonkę i mięso z łopatki,grzyby,,liście laurowe ziele,kostki i odrobinę kminku,gotuję ok.1 godziny.W drugim garnku gotuję kapustę słodką,poszatkowaną,wyciągam mięso kroję w kostkę i wrzucam obie kapusty i mięso do dużego garnka.W drugim dniu dodaję podsmażoną na oleju cebulę z wędlinami,szynkę i czosnek oraz koncentrat pomidorowy,gotuje 1 godzinę.Trzeciego dnia doprawiam do smaku pieprzem,dodaje zasmażkę i gotuję ok.pół godziny.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    jak wspaniały to chyba się na niego wproszę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    faktycznie wspaniały! nic dodać nic ująć :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    wygląda zachęcająco
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    wspaniale wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniamniuśna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniale wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    MNIAM MNIAM
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    WSPANIAŁY

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !