Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt jasny wg sprawdzonego przepisu.
Następnie z mleka i budyni gotujemy budyń, odstawiamy do wystudzenia.
Miękkie masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, całość dokładnie miksujemy.
Ananasy osączamy z zalewy.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy, aby stężały. Następnie na biszkopt wykładamy masę budyniową, na masę osączone ananasy. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami, odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny placuszek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    prosty i fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    ananas nie stężeje z galaretką ta słyszłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    jak widać, mi stężała galaretka z ananasem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    petronella

    ananas świeży nie stężeje, ale z puszki jak najbardziej:) super pzrepis:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !