Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
ziemniaki 6 szt
marchew 2 szt
kasza jęczmienna 1/2 szkl
kostka rosołowa 2 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Około 2 litrów wody zagotowujemy.
Wrzucamy drobno pokrojone ziemniaki, marchew oraz kostki. Gotujemy pod przykryciem.
Do gotującego się rosołu wrzucamy opłukaną kaszę jęczmienną. Gotujemy, aż warzywa i kasza będą miękkie.
Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 26.08.2011 22:35
smaczny
irenka 02.04.2011 22:05
uwielbiam krupnik,gotuję bez kostek a na kurczaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak