Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z indyka z ziemniaczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka zielona 100 g
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z indyka z ziemniaczkami

Udko indycze myjemy, zalewamy wodą. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się udka. Wrzucamy też pokrojoną drobno natkę.
Gdy udko jest już miękkie, dzielimy je na cząstki i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Udko indycze podsmażone podajemy z ziemniakami i buraczkami lub ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 17.11.2011 21:57
super
Neetka90 17.11.2011 21:57
super
Neetka90 17.11.2011 21:57
super
Neetka90 17.11.2011 21:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak