Sposób przygotowania

Wieprzowinę myjemy, zalewamy zimną wodą.
Cebulę oraz marchewkę obieramy.
Do wieprzowiny dodajemy jedną cebulę, marchew oraz przyprawy. Całość gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Następnie wyjmujemy je i osączamy.
Do gotującego się wywaru wrzucamy opłukaną wątróbkę oraz drugą cebulę.
Gotujemy je 5-10 minut, wyjmujemy, osączamy.
Następnie mięso, wątróbkę i osączone warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Do mięsa dodajemy żółtka oraz przyprawy, dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy pianę, delikatnie łączymy z masą mięsną.
Wąską blaszkę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej masę mięsną. Pieczemy około 1, 5 godziny w temp. 180*c.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !