Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 500 g
śmietana 1/2 szklanki
żółtko jajek 1 szt
mąka 2 łyżki
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem szparagowa

Szparagi obrać, pokroić na małe kawałki, główki odłożyć, resztę ugotować w litrze lekko osolonej wody. Ugotowane szparagi zmiksować i włożyć do wywaru. Masło rozpuścić, dodać mąkę, rozprowadzić odrobiną wywaru i wlać do zupy. Całość wraz z główkami szparagów zagotować, na koniec dodać żółtko rozprowadzone w śmietanie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.12.2011 09:04
smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak