Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć, osuszyć. Na marynatę wymieszać czerwone wino z 2 łyżkami oliwy. Dodać 1 cebulę startą na tarce, 2 ząbki czosnku zmiażdżone ze szczyptą soli, pół łyżeczki suszonego tymianku i pieprz do smaku. Do przygotowanej marynaty włożyć polędwiczki. Odstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godzin. W rondelku na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodać pokrojone grzyby i smażyć razem, aż puszczą sok. Oprószyć solą oraz pieprzem i dusić we własnym sosie pod przykryciem przez ok 20 minut. Następnie wlać kremówkę i razem zagotować. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć polędwiczki i usmażyć na rumiano z każdej strony. Oprószyć solą oraz pieprzem. Pokroić na grubsze plasterki, włożyć do grzybów i razem dusić jeszcze 10 minut. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !