Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PORTERÓWKA

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 95 proc. 3/4 l.
porter 1/3 l.
cukier 2 łyżeczki
piwo ciemne 1/2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: PORTERÓWKA

Piwo rozmieszać z cukrem i porterem. Do mieszaniny dolewać stopniowo spirytus.

Odstawić na ok. pół tygodnia. Po tym czasie przelać do butelek, najlepiej odcedzając od osadu za pomocą płótna. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 01.11.2011 00:57
Wow, bardzo interesujące!
Yvonne 23.03.2011 13:52
kalorii dużo, ale ten smak... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak