Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 10 szt
mąka ziemniaczana
jajko 1 szt
sól 1 szczypta
olej 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z cebulką

Ugotowane ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę po czym dać na stolnicę, wbić jajko, dodać szczyptę soli i tyle mąki aby wyrobione ciasto się nie sklejało ale nie było też za suche. Z gotowego ciasta robić niewielkie kluski a w środku nich palcem małą dziurkę. Gotować w osolonej wodzie z dwoma łyżkami oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.08.2012 21:42
świetne
tom 19.07.2012 18:02
super
Anio?eczek 19.07.2012 17:29
SUPER!
tomek18 07.09.2011 09:41
pyszne
KasiaK90 20.05.2011 09:53
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak