Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiftele według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 40 dkg
mleko
cebula
jajko
mąka 4 łyżki
tłuszcz
grzyby suszone 4 duże
śmietana 1 szklanka
natka pietruszki
sól
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Tiftele według Agi

Bułkę namaczamy w mleku i odciskamy.Mielimy razem z mięsem i cebulą,mieszamy z jajkiem,doprawiamy.Formujemy kulki wielkości czereśni,obtaczamy w mące i smażymy ze wszystkich stron.Grzyby myjemy,moczymy,kroimy w paseczki i smażymy.Obkładamy Tiftele.Polewamy doprawioną śmietaną,wymieszaną z posiekaną natką.Dusimy kilka minut.Doprawiamy.Podajemy z ziemniakami lub ryżem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 25.05.2012 13:33
super
Wacław 23.10.2011 11:46
fajna nazwa,fajny przepis !
piotereq 17.10.2011 09:44
fajne
Ania67 15.09.2011 07:47
świetne
jeta72 19.06.2011 11:07
super;)
Kuchareczekjeden 26.03.2011 19:53
ciekawy przepis
Robert10 24.03.2011 13:03
fajne
Justyna Jussstiii 24.03.2011 08:39
a skąd taka oryginalna nazwa ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak