Sposób przygotowania

Mięso umyć, włożyć do garnka z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą oraz ząbkami czosnku. Zalać wodą tak, aby było tylko przykryte. Dodać tymianek, listek laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Gotować od przykryciem a wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wówczas dodać obrane ziemniaki i gotować razem jeszcze 20 minut, uważając by ziemniaki się nie rozgotowały. Na koniec włożyć oczyszczoną z pestek i pokrojoną na paski paprykę. Gotować jeszcze przez 3 minuty. Odstawić garnek z ognia, odcedzić, ostudzić. Mięso i ziemniaki pokroić w kostkę, wymieszać z paskami papryki. Tortille podsmażyć na suchej patelni lub podgrzać w piekarniku. Następnie posmarować pikantnym sosem pomidorowym i wyłożyć na nie farsz. Posypać posiekaną kolendrą i papryczką chilli. Zwinąć tortille w rulony i podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !