Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne tortille z wieprzowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dag
ziemniaki 2 sztuki
kolorowe papryki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2-3 sztuki
papryczka chilli 1 sztuka
PIKANTNY SOS POMIDOROWY 6-8 łyżek
tymianek 3-4 gałązki
posiekana kolendra 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie
sól
pieprz
tortille kukurydziane 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne tortille z wieprzowiną

Mięso umyć, włożyć do garnka z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą oraz ząbkami czosnku. Zalać wodą tak, aby było tylko przykryte. Dodać tymianek, listek laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz do smaku. Gotować od przykryciem a wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wówczas dodać obrane ziemniaki i gotować razem jeszcze 20 minut, uważając by ziemniaki się nie rozgotowały. Na koniec włożyć oczyszczoną z pestek i pokrojoną na paski paprykę. Gotować jeszcze przez 3 minuty. Odstawić garnek z ognia, odcedzić, ostudzić. Mięso i ziemniaki pokroić w kostkę, wymieszać z paskami papryki. Tortille podsmażyć na suchej patelni lub podgrzać w piekarniku. Następnie posmarować pikantnym sosem pomidorowym i wyłożyć na nie farsz. Posypać posiekaną kolendrą i papryczką chilli. Zwinąć tortille w rulony i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak