Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt piaskowy z bakaliami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dkg
mąka ziemniaczana 15 dkg
proszek do pieczenia 1 opakowanie
cukier 45 dkg
jaja 7 szt
aromat waniliowy 1 szt
rodzynki 5 dkg
migdały 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt piaskowy z bakaliami

Żółtka ucieramy z cukrem do białości, dodajemy aromat. Nadal ucierając dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, później ubitą z białek na sztywno pianę i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej brytfanny i pieczemy w 180stopniach przez ok pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 14.12.2012 20:35
smaczny
tomek18 26.05.2011 12:07
pycha
Juleczka20 04.04.2011 07:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak