Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka orzechowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier kryształ 20 dag
cukier waniliowy 1 op.
jajko 5 szt.
aromat cytrynowy według uznania
cynamon szczypta
orzechy laskowe 18 dag
mąka tortowa 12 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka orzechowa

Utrzeć masło z cukrem (zamiast kryształu można dodac puder). Stopniowo dodawać jajka, mąkę zmieszaną z proszkiem i pozostałe składniki. Wszystko dobrze połączyć.
Włozyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 55 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 09.03.2014 16:29
bardzo smaczna babeczka do kawuni
ONY_za_kare 26.02.2014 11:01
smaczna babeczka!
kate.500 31.03.2013 20:52
pyszna babeczka
Dorota37 28.12.2012 07:28
super
pierniczkowo 25.10.2012 09:36
bardzo lubię:)
Magda60 03.07.2012 21:02
dobre
gacopierz23 17.06.2012 10:43
piękna
fictor123 06.03.2012 07:56
mniam
anulka69 11.11.2011 17:57
smaczne
wiola28a 14.04.2011 21:15
pycha
ewasylwia 23.03.2011 16:42
zjadłabym choć kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak