Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
cukier 20 dkg
miód 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
karmel 4 łyżeczki
jaja 7 szt
karmel 10 ml
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Żółtka ucieramy z cukrem do białości, miód podgrzewamy po czym dodajemy do piany, wlewamy karmel (4łyżeczki), przyprawę korzenną, mąkę i dokładnie wyrabiamy. Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek. Wkładamy do natłuszczonej wąskiej formy i pieczemy pod koniec pieczenia polewamy wierzch karmelem wymieszanym z orzechami i wkładamy ciasto jeszcze na chwilę do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 13.02.2014 12:41
pyszne ciacho
Juleczka20 24.05.2011 10:39
bardzo lubie taki
Ela15 24.04.2011 19:24
super przepis
tomek18 24.04.2011 08:43
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak