Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wątróbki i boczku babci Helenki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 300 gram
kiełbasa śląska 200 gram
czosnek ząbki 7 szt.
boczek 500 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wątróbki i boczku babci Helenki

Wątróbkę i boczek gotujemy w osobnych garnkach do miękkości. Kiełbasę mielimy wraz z czosnkiem przez maszynkę. Następnie zmieloną kiełbasę podsmażamy w rondelku. Po chwili dorzucamy także do niej ugotowany wcześniej i zmielony boczek i wątróbkę. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy przyprawami Prymat (najlepiej solą i pieprzem ziołowym). Gdy zauważymy że mięso jest za suche powinniśmy także dolać do mięsa trochę wywaru warzywnego. Na koniec gotowy pasztet przekładamy do słoiczków, które musimy chwilę pogotować. Pasztet podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 31.05.2012 23:08
brzmi pysznie
fictor123 15.05.2012 08:57
swietny
m1monika 29.03.2012 12:13
pyszny
Elżbieta17 15.01.2012 18:45
fajny pomysł:)
romanrafal
romanrafal 04.11.2011 16:53
rewelacja,super
anja3107 20.09.2011 11:07
nie jadłam
Dorota59 11.07.2011 18:32
dla mnie rewelacja
Kuchareczekjeden 31.05.2011 05:22
pyszny domowy pasztet
ronald88 22.04.2011 20:14
super
AgaS10 21.04.2011 05:49
super!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak