Sposób przygotowania

Wątróbkę i boczek gotujemy w osobnych garnkach do miękkości. Kiełbasę mielimy wraz z czosnkiem przez maszynkę. Następnie zmieloną kiełbasę podsmażamy w rondelku. Po chwili dorzucamy także do niej ugotowany wcześniej i zmielony boczek i wątróbkę. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy przyprawami Prymat (najlepiej solą i pieprzem ziołowym). Gdy zauważymy że mięso jest za suche powinniśmy także dolać do mięsa trochę wywaru warzywnego. Na koniec gotowy pasztet przekładamy do słoiczków, które musimy chwilę pogotować. Pasztet podajemy z chlebem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    super!!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pyszny domowy pasztet
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    dla mnie rewelacja
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja,super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    fajny pomysł:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    swietny
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !