Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka grzybowa według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
gęsta śmietana 1/2 szklanki
smalec 2 łyżki
sól
natka pietruszki
grzyby świeże 80 dkg
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
chleb razowy 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka grzybowa według Agi

Grzyby czyścimy,myjemy i drobno kroimy.Cebulę obieramy,siekamy i smażymy na 1 łyżce rozgrzanego smalcu.Dodajemy grzyby i mieszając chwilę smażymy.Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu,często mieszamy.Pod koniec duszenia dodajemy śmietanę,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Jajka obieramy,drobno siekamy i dodajemy razem z posiekana natką do grzybów.Wszystko mieszamy i przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy.Posypujemy startym na tartce chlebem razowym,wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy.Podajemy z ziemniakami z wody lub frytkami.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 16.02.2012 12:57
na pewno pycha
kanu83 19.11.2011 09:13
extra
Wacław 01.11.2011 10:01
dla mnie pycha !!!
Ania67 03.10.2011 14:01
fantastyczna
Ewelina38 26.09.2011 22:20
zapewne przepyszna i koniecznie do wypróbowania - bardzo lubię zapiekanki i i często robię ale takiej jeszcze nie miałam przyjemności
anja3107 29.06.2011 22:29
na pewno bardzo smaczna
teresa18 04.06.2011 17:06
aromatyczna zapiekanka
Justyna Jussstiii 11.05.2011 07:19
super
Krystyna32 06.04.2011 20:12
bardzo lubię takie zapiekanki, polecam
Kuchareczekjeden 26.03.2011 20:02
ciekawa zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak