Sposób przygotowania

Przygotowujemy naleśniki: wszystkie składniki ciasta (oprócz soku) miksujemy ze sobą. Ciasto ma być dość rzadkie – w razie potrzeby dolewamy wody. Patelnię smarujemy oliwą i z połowy ciasta smażymy naleśniki. Do drugiej połowy wlewamy sok i dokładnie miksujemy. Smażymy resztę naleśników.
Farsz: białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy fruktozę i miksujemy do momentu, aż cukier rozpuści się w białku. Ser wkładamy do miski, wlewamy jogurt i ciągle miksując dokładamy po łyżce ubitego białka.
Białko do smarowania naleśników rozkłócimy widelcem.
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę farszu i zwijamy ruloniki.
Foremkę do pieczenia (keksówkę) natłuszczamy oliwą z oliwek. Układamy pierwszą warstwę naleśników (kolorami na przemian). Każdy naleśnik smarujemy białkiem (najlepiej za pomocą pędzelka) z góry i boków. Następnie czynność powtarzamy, aż do wyczerpania naleśników.
Wkładamy foremkę do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 35 minut. Następnie delikatnie wykładamy „rolowańca” na deskę i podajemy pokrojonego w grube plastry (lub kawałki).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    mojemu mężowi by coś takiego smakowało
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    mój też lubi naleśniki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygladaja cudnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !