Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watruszki z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
mleko 200 ml
żółtko jajek 3 szt.
masło 1 łyżki
cukier do smaku
drożdże 1 łyżeczki
sól do smaku
jajko 2 szt.
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 2 łyżki
cukier 3 łyżek
Masa serowa 20 dag
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Watruszki z białym serem

Ciasto:Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i mieszamy z łyżeczką cukru i 10 dag mąki,mąkę przesiewamy,odstawiamy na 2 godz w ciepłe miejsce,masło roztapiamy,lekko studzimy,żółtka ucieramy z resztą cukru wlewamy rozczyn i wsypujemy pozostałą mąkę i sól.wyrabiamy,wlewamy masło,wyrabiamy,odstawiamy do wyrośnięcia,
Masa:żółtka oddzielamy od białek ucieramy z cukrami i masłem,twaróg mielimy i dodajemy do masy,białka ubijamy i mieszamy z masą serową,z ciasta formujemy kulki,lekko spłaszczamy,na środku robimy duże wgłębienie i wypełniamy masą serową,wkładamy do piekarnika na 15 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 24.03.2011 21:13
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak