Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto wiosenne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
masło 10 dkg
żólłtka 6 szt
śmietana kremówka 1,2 szkl
cukier puder 30 dkg
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyż
porzeczki 50 dkg
likier miętowy 8 łyż
biszkopty okrągłe 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto wiosenne

żółtka ubić z cukrem i odstawić. Następnie żelatynę rozpuścić w 1,4 szkl. wody. Masło ucieramy do białości dodając ser i ubite żółtka kremówkę i cukier waniliowy. Gdy masa będzie jednolita mieszamy z żelatyną. Masę dzielimy na połowę Do jednej dajemy zmiksowane w blenderze porzeczki a do drugiej likier. Wstawiamy do lodówki aby stężały. Dno tortownicy wykłądamy biszkoptami i gdy masy stężeja wkładamy do tortownicy. Wierzch można zalac dowolną galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak