Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta czereśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
śmietana 1 łyż
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1,2 łyżeczki
migdały 2 łyz
cukier 2 łyż
czereśnie 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: tarta czereśniowa

białka ubijamy do białosci z dodatkiem cukru. Gdy piana będzie sztywna dodać żółtka z odrobiną śmietany i jeszcze ubijać następnei wymieszać z mąką i proszkiem przełożyć do formy i na wierzch dodac wydrylowane czereśnie, oraz posiekane drobno mogdały piec w tem 180 stopni 40 min. Gdy tarta będzie upieczona polać ją pomadą któą robimy rozpuszczając cukier w 1 łyż wody i podgrzewać 15 min aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak