Sposób przygotowania

Kurczaka przecinamy wzdłuż grzbietu, odcinamy nogi i skrzydełka , namoczone bułki w mleku odcisnąć , włożyć do miseczki , dodać już zmiksowane wątróbki , z posiekana natką , dodajemy jeszcze żółtka , sól, pieprz , zmieloną gałkę i całość dokładnie wymieszać .Zaś z pianę ubijamy i łączymy . Następnie ułożyć ją na nasolonym płacie mięsa na stronie tylko bez skóry i dokładnie zwinąć obwiązujemy wełniana nitką smażymy roladę w brytfance z tłuszczem , krótko na mocnym ogniu , podlać wodą i zapiekać potem w piekarniku przez 40 minut w 180 st..

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie pyszne Ci wyszło !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !