Sposób przygotowania

Z mleka, mąki, soli, białka i oliwy przygotowujemy rzadkie ciasto (w razie potrzeby dolewamy wody). Smażymy cienkie naleśniki (na teflonowej patelni).
Kapustę gotujemy z suszonymi grzybami do miękkości (kapusty). Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy ją. Dodajemy pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażymy wszystko przez 5 minut. Kapustę odcedzamy, zostawiamy do przestygnięcia. Cebulę, pieczarki, kapustę i grzyby mielimy maszynką z sitem o średnich oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem.
Białka rozkłócamy z mlekiem. Naleśniki zwijamy jak krokiety, panierujemy w białku i obsmażamy na minimalnej ilości oliwy z oliwek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wygladaja...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    Dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !