Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pełnoziarnista 1 szklanka
mleko odtłuszczone 1 szklanka
sól 1/4 łyżeczki
Farsz:
pieczarki 10 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 1 łyżka
DO PANIEROWANIA
białko 2 szt
mleko odtłuszczone 3 łyżki
borowiki 10 szt
woda gazowana 1/2 szklanki
cebula 1 szt
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kapustą i grzybami

Z mleka, mąki, soli, białka i oliwy przygotowujemy rzadkie ciasto (w razie potrzeby dolewamy wody). Smażymy cienkie naleśniki (na teflonowej patelni).
Kapustę gotujemy z suszonymi grzybami do miękkości (kapusty). Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, szklimy ją. Dodajemy pokrojone na ćwiartki pieczarki i smażymy wszystko przez 5 minut. Kapustę odcedzamy, zostawiamy do przestygnięcia. Cebulę, pieczarki, kapustę i grzyby mielimy maszynką z sitem o średnich oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem.
Białka rozkłócamy z mlekiem. Naleśniki zwijamy jak krokiety, panierujemy w białku i obsmażamy na minimalnej ilości oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Yvonne 25.03.2011 12:52
Dziękuję :)
kate.500 25.03.2011 08:20
pysznie wygladaja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak