Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z gotowanej wołowiny z olejem dyniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat 2
cebula biała 2
ocet jabłkowy 2 lyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
wołowina 500g (z udźca)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z gotowanej wołowiny z olejem dyniowym

Najpierw wrzucamy do garnka w gorącą gotującą się wodą jarzyny , dodajemy do nich pieprz w ziarnach, liście , ziele, solimy . To wszystko gotujemy do godziny. Mięso wyjmujemy a wywar zostawiamy i ostudzić . Mięso kroimy w cienkie plastry układamy od razu na półmisku. Cebulę pokrojoną w plasterki sparzyć na sicie we wrzątku a potem wysuszyć papierowym ręcznikiem i ułożyć na mięsie a całość polewamy olejem skrapiamy octem , solą , pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 10.08.2011 19:08
orginalny
ElizaT 02.04.2011 16:58
ciekawy ten przepis jest !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak