Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops w chlebie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 800 g
jajko 1
cebula
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1\\2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz 1 łyżeczka
biała kapusta liście
chleb 1 bochenek
jajka przepiórcze 8

Przepis i sposób przygotowania na: Klops w chlebie

Mięso najpierw musimy zemleć w maszynce razem z cebulą , do mięsa wbijamy jajko kurze , dodajemy mąkę , śmietanę , sól, pietruszkę , pieprz i wyrobić ręką. Ugotowane jajka przepiórcze obrać i odstawić . Od chleba odkrajamy najpierw piętkę i wyjąć cały środek i do środka wypełniamy bochenek farszem , tylko jak będziemy wkładać farsz to robimy to na przemian z jajkami dobrze po dopychać aby nie zostawić dziur. Potem bochenek skrapiamy wodą , owijamy liśćmi kapusty i zawiązać nitką . Wstawiamy do pieca 180s. i pieczemy godzinę . Po wyjęciu odrzucić kapustę a bochenek możemy na kilka minut wstawić do piekarnika jeszcze aby skórka była bardziej chrupiąca. Po ostygnięciu wkładamy gotowy już klops do lodówki , wtedy będzie się lepiej nam kroił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 02.04.2011 16:58
nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak