Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wielkanocna

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
aromat cytrynowy
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wielkanocna

Jaja z cukrem ucieramy do białości. Obue mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, ubitymi białkami, roztopioną margaryną. Całość wlewamy do wyzmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 06.12.2013 20:57
pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak