Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po kaszubsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 g
olej 175 g
sól do smaku
pieprz do smaku
marchew 150 g
pietruszka 30 g
seler 30 g
por 30 g
cebula 100 g
śmietana 100 g
filet z dorsza 550 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po kaszubsku

Filety opłukać,wyporcjować,posolić i pozostawić na ok.30minut przed smażeniem,następnie oprószyć mąką i smażyć z obu stron.Warzywa oczyścić,pokrajać w cienkie paseczki lub zetrzeć na grubej tarce i dusić na oleju.Gdy warzywa zmiękną,podlać wodą,dodać przyprawy i śmietanę.Usmażoną rybę ułożyć w brytfance,obłożyć warzywami i dusić na wolnym ogniu ok.10minut.Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 23.03.2011 10:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak