Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z białym serem i dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 1 szt
mąka pełnoziarnista 3 łyżki
mleko odtłuszczone 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
oliwa 1/2 łyżeczki
dżem morelowy 1 łyżka
dżem truskawkowy 1 łyżka
woda gazowana 1/4 szklanki
twaróg 100 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z białym serem i dżemem

Z białka, mąki, soli i mleka przygotować niezbyt gęste ciasto naleśnikowe (w razie potrzeby dolać wody). Patelnię smarować odrobiną oliwy, usmażyć 4 naleśniki. Każdy naleśnik posmarować ½ łyżki dżemu i nałożyć na niego 25 g białego sera. Zwinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 16.04.2011 08:12
smaczne
madi356 24.03.2011 14:48
bardzo apetyczne, aż ślinka cieknie:)
Gosia40 23.03.2011 11:12
uwielbiam naleśniki:)
Sylwia88 23.03.2011 10:29
pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak