Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 125 g
cukier 6 łyżek
cukier wanilinowy
biszkopty okrągłe 10 dag
bita śmietana 2 kubki
śmietana 125 ml
wiórki kokosowe
migdały
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowiec

Przygotować krem z serka mascarpone, bitej i kwaśnej śmietany, cukru i cukru waniliowego. Półmisek wysmarować masłem, wysypać wiórkami kokosowymi. Ułożyć warstwami: krem, biszkopty (biszkopty skropić syropem z ananasów), krem, ananasy pokrojone w kostkę, krem. Wierzchnią warstwę kremu posypać migdałami i wiórkami kokosowymi. Wstawić na dwie godziny do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 14.09.2013 09:34
Świetna ciacho:)
Ada-Gaba 03.01.2013 08:02
super przepis
agnieszka214 22.05.2012 07:24
pyszny pomysł
Wacław 12.12.2011 13:50
mniam,pychota !
bami 10.10.2011 12:25
Ulalaaa, to się nazywa smaczny deser :)
Robert10 06.07.2011 08:31
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak