Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony chłodnik prababci

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwas buraczany 2 l
śmietana 12% 1 szklanka
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
sól
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony chłodnik prababci

Zioła siekamy, jabłka ścieramy na tarce. Całość zalewamy kwasem biraczanym i stopniowo dodajemy ubitą wraz z solą śmietanę. Mieszamy, schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 19.08.2011 23:36
Pyszny :) ogromny plus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak