Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelowe risotto z parowaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 300 ml
suszone morele 5 szt
świeża papryczka chilli 1/4 szt
przyprawy (do dań z ryżu)
ryż 200 (suchy)

Przepis i sposób przygotowania na: Morelowe risotto z parowaru

Morele kroimy w kostkę (ok. 3 x 3 mm), papryczkę bardzo drobno siekamy. Do wkładki w parowarze wsypujemy ryż, zalewamy go wodą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Gotujemy przez 40 minut. Na drugim poziomie parowaru można ułożyć klopsy lub pulpety drobiowe i w ten sposób mamy „dwie pieczenie przy jednym ogniu”

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika52 15.10.2012 00:21
ooo ;) z parowaru trzeba spróbować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak