Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 40 g
jajko 6 szt
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
marmolada 250 g
orzechy włoskie 350 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Placek orzechowy

Orzechy wymieszać z mąką i cynamonem. Żółtka utrzeć, wsypać orzechy z mąką, dodać marmoladę i wodę (2 łyzki). Białka ubić, dodać do nich trochę ciasta z orzechami, następnie tę pianę dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na natłuszczoną i oprószoną mąką tortownicę o średnicy 20 cm. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 23.01.2013 16:28
lubię ciasta orzechowe
Grazyna0211 22.10.2012 13:43
zapowiada się smaczne ciasto
jeanette_v 05.06.2012 18:31
Super!.
Ada-Gaba 10.03.2012 06:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak