Sposób przygotowania

Orzechy wymieszać z mąką i cynamonem. Żółtka utrzeć, wsypać orzechy z mąką, dodać marmoladę i wodę (2 łyzki). Białka ubić, dodać do nich trochę ciasta z orzechami, następnie tę pianę dodawać do ciasta, delikatnie wymieszać. Wyłożyć na natłuszczoną i oprószoną mąką tortownicę o średnicy 20 cm. Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180˚C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super!.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się smaczne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    lubię ciasta orzechowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !