Sposób przygotowania

Grzyby myjemy, kroimy na większe kawałki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 5 minut (wywar zachowujemy). Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojone w słupki: marchewkę, pietruszkę i seler. Smażymy wszystko przez 5 minut często mieszając. Dokładamy grzyby, koperek, paprykę, liść Kafiru, sól i pieprz. Wlewamy 1 szklankę wywaru z grzybów. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Mąkę mieszamy z jogurtem, śmietaną i ¼ szklanki wywaru z grzybów. Wlewamy mieszankę do grzybów i doprowadzamy do wrzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepis na czasie,grzybki juz zbieramy:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przepis na czasie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !