Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z czerwonym pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron mafaldine corte 250 g
bulion drobiowy 1 kostka
olej słonecznikowy 1/2 szklanki
suszone pomidory 10 szt
orzechy nerkowca 5 szt
parmezan 5 dkg
ser Pecorino Romano 5 dkg
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw
bazylia 5 liści
pepperoni 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z czerwonym pesto

Połowę oleju słonecznikowego oraz wszystkie składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy oleju tak, żeby wyszedł nam gęsty sos.
Makaron wraz z kostką rosołową wrzucamy do wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą). Gorący makaron mieszamy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 09.06.2012 12:56
extra;)
Renata16 04.05.2012 02:46
wyśmienity:)
pawel6 23.03.2011 11:55
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak