Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dip sezamowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziarna sezamu 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
ocet winny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: dip sezamowy

Sezam prażymy wsypując go na rozgrzaną patelnię i ogrzewamy na średnim ogniu aż nabierze lekko brązowego koloru.Po uprażeniu, sezam ucieramy w moździeżu lub w robocie kuchennym na pastę.
Utarty sezam mieszamy z octem, solą i czosnkiem, próbujemy i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i octem.
Wszystko zalewamy oliwą i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 08.05.2012 18:53
ciekawe
dasada1 08.05.2012 18:53
ciekawe
dasada1 08.05.2012 18:53
ciekawe
noculos 08.05.2012 18:47
fajne
noculos 08.05.2012 18:47
fajne
noculos 08.05.2012 18:47
fajne
Daria14 23.03.2011 14:58
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak