Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe pierożki z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
mąka tortowa 1,5 szkl
dżem 6 łyżek
ser biały 25 (półtłusty)
cukier puder według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe pierożki z dżemem

Ser dokładnie rozdrobnić widelcem.
Mąkę przesiekać z masłem, dodać rozdrobniony ser i zarobić ciasto.
Włożyć ciasto na ok. 1 godz. do lodówki (im dłuższy czas tym lepiej).
Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkować, wycinać szklanką krążki, na środku układać odrobinę dżemu, zlepiać jak pierogi.
Ciastka piec w temp. 180, aż się zarumienią. Gorące posypać przez sitko cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 12.06.2012 13:09
smaczne
cooleczka 24.10.2011 10:59
pyszności
ziutula
ziutula 18.06.2011 10:18
pyszne słodkości....
Grazyna0211 16.06.2011 13:02
bardzo fajny przepis
Krystyna32 09.04.2011 08:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak