Sposób przygotowania

Dużą metalową miskę schłodzić w zamrażalniku przez 20-30 minut.
Lody czekoladowe szybko zmiksować z likierem kawowym i startą czekoladą. Zamrożona miskę wyłożyć folią spożywczą, a następnie jej dno i boki pokryć warstwą lodów czekoladowych, zostawiając pusty środek. Wstawić na 1-2 godziny do zamrażalnika. Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować, skropić likierem wiśniowym. Lody waniliowe lekko rozmrozić miksując przez 1 minutę mikserem, a następnie wymieszać łyżką z wiśniami. Formę wyjąć z zamrażalnika na 5-6 godzin. Przed podaniem wyłożyć bombę lodową na półmisek, ostrożnie usunąć folię i pokroić deser na porcje.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !