Sposób przygotowania

Kiełbaskę pokroić w kostkę. Pomidory po obraniu pokroić w kostkę, cebule i paprykę również. Czosnek rozdrobnić i dodać sól. Na oliwie podsmażyć kiełbaskę, dodać cebulę i czosnek. Jak cebulka się zeszkli dodać wszystkie warzywa i ewent. koncentrat pomidorowy. Użycie koncentratu zależy od jakości i wielkości pomidorów. Jeżeli są to zimowe pomidory, polecam użyć dodatkowo koncentrat. Wszystko dusić przez ok 15 min, doprawić wszystkimi przyprawami według uznania. Po dodaniu przypraw dusić przez max 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    Uwaga - na zdjęciu jest wersja lecza z mięskiem drobiowym. Ponieważ taką wersję także robię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    niezłe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    smaczne leczo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    przyznaję się, że uwielbiam leczo. Ja robię leczo z cukinią-jest pycha!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Moje ulubione danie-leczo:O)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już bardzo dawno nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    uwielbiam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    wygląda zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    pyszne danie,bardzo ładnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam,trzeba to nadrobić.
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam leczo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !