Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo szlanka
śliwki bez pestek 40 dag
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz
majeranek
olej
wołowina 1 (zadnia)

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie piwnym

Wołowinę i śliwki pokrój w plastry. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso, pod koniec smażenia dopraw solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż śliwkami, posyp cukrem i majerankiem, polej piwem. Duś pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 20 stopni C aż zmięknie (przez ok 50 minut). Następnie odkryj naczynie, aby sos się zredukował i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.04.2011 00:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak