Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy paprykarz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 600 g
bulion 250 ml
śmietana 18 proc 200 g
cebula 2 szt
pomidory w zalewie pomidorowej 500 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
oliwa do smaku
sól do smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy paprykarz

Marynatę do mięsa robimy z czosnku (może być czosnek mielony, choć z czosnkiem naturalnym jest bardziej aromatyczne), soli, majeranku, pieprzy i oliwy. Mięso pokrojone w paski trzeba natrzeć marynatą i odstawić na min godz. Po czym należy mięsko podsmażyć na oliwie. Dodać do tego cebulkę, paprykę i pomidory pokrojone w kostkę. Wszystko dusić przez ok kwadrans. Dodać ponownie słodką paprykę, bulion i śmietanę i ponownie dusić przez ok kwadrans. Można też dosolić w zależności od uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 12.01.2014 21:03
pyszny taki obiad :)
Grazyna0211 28.10.2013 12:01
smaczne danie
Piotr-21 03.07.2012 15:13
fajny
Ada-Gaba 26.05.2012 12:40
smaczny
kupiska 23.04.2012 13:11
takiego jeszcze nie jadłam...ciekawy przepis
Chojłówna 05.04.2012 09:59
ciekawe
zuzanna_z 25.02.2012 13:10
muszę spróbować
olkaaa 25.02.2012 11:37
fajne
Marta1986 23.01.2012 11:54
super
Rogalik 15.09.2011 22:37
dobre
jeta72 26.05.2011 14:47
Fajny, warto spróbować;)
irenka 29.04.2011 21:25
ciekawy przepis,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak