Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka migdałowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 16 dkg
cukier 7 łyżek
mąka 0.5 szklanki
jaja 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka migdałowa

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać posiekane migdały później mąkę. Dodać ubitą z białek pianę i wymieszać. Przelać do natłuszczonej formy i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.02.2014 17:28
pyszna Twoja babeczka :)
Angelika10 26.11.2013 20:57
pyszności ;)
MagdaXXX 04.12.2012 18:07
super
Jodaj 23.02.2012 10:33
pyszna :)
byMJ 29.08.2011 23:10
smaczne
Juleczka20 06.08.2011 09:48
uwielbiam takie babki
Mysiunia 15.07.2011 18:06
ładnie się prezentuje - musi byc dobra
KasiaK90 16.04.2011 08:47
super
ewelina63 13.04.2011 15:55
pyszna babeczka ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak