Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
cebula 2 szt
bulion 200 ml
mleko 100 ml
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty

Kapustę oczyścić, wyciąć głąb, pokroić w kostkę następnie zalać bulionem warzywnym,zagotować pod przykryciem do miękkości ok 30 min.po ugotowaniu osączyć kapustę, dokładni odcisnąć z płynu, drobno posiekać lub zmielić w maszynce.
Cebulę, czosnek obrać posiekac i zeszklić.
Kajzerke namoczyć w mleku odcisnąć.
Do kapusty dodać cebulę z czosnkiem, namoczoną kajzerke oraz starty ser.Wbić jajka.Doprawić do smaku, solą,pieprzem oraz mielonym kminkiem i tymiankiem..Tak powstałą mase wymieszać, uformować koltety, obtoczyć w bułce.smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak